Ylimääräisestä hiilidioksidista ei ole hyötyä planeetallemme

Entinen Greenpeace-aktiivi, Kanadan Greenpeace-osaston johtaja Patrick Moore tunnetaan nykyään järjestön vahvana kritisoijana. Hänen näkemyksensä ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta on jokseenkin epämääräinen, painottuen kieltämisen puolelle, tai jopa väitteisiin lämpenemisen ja ilmakehän lisääntyvän hiilidioksidipitoisuuden hyödyllisyydestä.

Phil Mason on erittäin suosittu videoblogin tekijä, jonka aihepiiriin kuuluvat pääasiassa tiedeaiheiset jutut ja pseudotieteellisten juttujen debunkkaukset. Erityisesti kreationistit ovat joutuneet nimimerkin Thonderf00t Youtube-kanavan hampaisiin.

Thunderf00t on tehnyt myös muutaman ilmastoaaiheisen videon. Katsotaan tässä video nimeltään ’The TRUTH about carbon dioxide’ BUSTED. Videolla Mason pureutuu yleisimpiin hiilidioksidin hyödyllisyydestä esittettyihin väitteisiin, jotka tällä kertaa meille esittää Patric Moore.

Prager University, joka on julkaissut Mooren videon, ei nimestään huolimatta ole lainkaan akateeminen instituutio. Kyseessä on Dennis Pragerin perustama mediaorganisaatio, jonka mottona on ”opettaa se, mitä yliopistot eivät opeta”. Kanavalla ovat päässeet ääneen monet muutkin tunnetut ”ilmastoskeptikot”.

Yksi ajatus artikkelista “Ylimääräisestä hiilidioksidista ei ole hyötyä planeetallemme

 1. Kaj Luukko!

  Kaj, kyllä nyt ”pomppas”! Tuo Dennis Pragerin väite mukamas ”Mooren CO2 olisi debunkattu. Oletko todella sitä miltä,että Thonderf00t Youtube-video on aidosti asiallinen vaikka siinä vilistää virheitä ja asiattomuuksia. Esimerkiksi hänen irvailu CO2:sta kaasuna. Onhan siinä ote Wikipediasta, jossa todetaan kaasun olevan väritön ja hajuton ja mauton – näinhän se todellisuudessa on. Videossa kuitenkin näytetään miten painepullosta henkilö irvistää makua ja hajua. Todellisuudessa kyse on painepullosta päästetty kaasu , joka on todella vain kylmää. Muut irvailut ovat samaa tasoa.

  Patrick Moore on vuosien varrella todennut Greenpeacen väitteet ilmastoista ja sen vaihtelusta erittäin propagandistisiksi. Moore piti 15.10.2015 erinomaisen esitelmän Lontoossa: http://www.thegwpf.com/video-of-patrick-moores-gwpf-lecture-should-we-celebrate-co2/
  Tein siitä vapaasti suomennoksen, joka löytyy ilmasto-blogistani:
  https://wordpress.com/post/ilmasto.wordpress.com/773

  terveiset

  Boris

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s