Bannerin kuva

Ylälaidan kuva on konstruoitu Apollo 8:n miehistön jouluaattona 1968 ottamasta valokuvasta. Taustalla näkyy Maa, ja etualalla Kuun harmaata pintaa. Kuva on luokiteltu erääksi tärkeimmäksi avaruusohjelman tuottamaksi kuvaksi, vaikka sen tieteellinen arvo on jokseenkin olematon.

Apollo 8 astronautit Frank Borman, James Lovell ja William Anders näkivät ensimmäisinä ihmisinä Maan nousun Kuun horisontin alta. Se on mahdollista nähdä vain Kuuta kiertävästä avaruusaluksesta, ei edes Kuun pinnalta, sillä Maa pysyy Kuusta katsoen paikallaan. Astronautit pitivät jouluaattona televisiopuheen, jossa lukivat vuorotellen Raamatun luomiskertomuksen. Lennon komentaja Frank Borman päätti puheen sanoihin:

And from the crew of Apollo 8, we close with good night, good luck, a Merry Christmas, and God bless all of you – all of you on the good Earth.

Astronautit kokivat kodikseen nimenomaan koko Maa-planeetan. He, kuten myöhemmätkin kuulentojen miehistöt kokivat Kuussa olonsa aikana edustavansa paitsi Yhdysvaltoja, myös koko ihmiskuntaa. Tarvittiin matka toiselle taivaankappaleelle, ennen kuin ihmiskunta koettiin yhtenä kansana. Kuolleen Kuun ja sysimustan avaruuden rinnalla Maa näytti kuin keitaalta erämaassa. Apollo-lentojen jälkeenkin, astronautit jotka ovat nähneet Maan vain kiertoradalta, ovat ylistäneet sen henkeäsalpaavaa kauneutta.

Ehkä meidän pitäisi kaikkien itse kokea, millaista Maan ulkopuolella oikeasti on, nähdä omin silmin eloton lähiavaruutemme ja muu Aurinkokuntamme jotta tajuaisimme, miten ainutlaatuinen paikka Maa on? Tämän päivän teknologialla pystyisimme tekemään matkan Marsiin, mutta emme voisi asettua sinne pysyvästi asumaan, koska vain Maa tarjoaa meille kaiken mitä tarvitsemme elääksemme. Meillä ei ole muuta kotia kuin Maa, ja tapa jolla kohtelemme sitä osoittaa sekä täydellistä piittaamattomuutta itsestämme, että holtitonta vastuuttomuutta kanssaihmisiä ja tulevia sukupolvia, ja itse Maata kohtaan.