Deep Decarbonization with Advanced Nuclear Seminar – osa 3

Seminaarin toinen puhuja oli Ben Heard. Hän on australialainen ympäristöaktivisti ja bright new world -järjestön johtaja. Heard on aktiivisesti toiminut ydinvoiman hyväksyttävyyden puolesta Australiassa, jossa tällä hetkellä on maailman likaisimpiin lukeutuva sähköntuotanto. Maassa on useita uraanikaivoksia mutta ei yhtään ydinvoimaa. Kaivosten tuotto menee vientiin.

Australian reaaliakaisen sähköntuotannon näkee tästä. Suurin osa tehdään hiilellä. Joukossa on vähän kaasua, sekä vähän tuulta ja aurinkoa. Australian mantereen suuresta koosta huolimatta tuulivoiman tuotanto vaihtelee liiaksi ollakseen yksinään varteenotettava perusvoiman tuotantomuoto. Heard kertoo esitelmässään mm. että hänen kotimaassaan sanotaan ydinvoiman olevan liian hidasta rakentaa. Että tuloksia saadaan vasta kymmen vuoden päästä. Kaksikymmentä vuotta tätä argumenttia kuunneltuaan kuka tahansa lienee Heardin kanssa samaa mieltä siitä, onko argumentti järkevä vai ei?

Heardin yksi pääargumentti on, että emme ole vielä alkuukaan kestävällä polulla energiantuotannon dekarbonisoinnissa.

Heard on kertonut olleensa ympäristöaktivisti -uransa alussa perinteiseen tapaan ydinvoiman vastustaja, mutta muuttanut mielensä perehdyttyään asioihin tarkemmin.

Seminaarin ohjelma ja sponsorit.

Videosarjan muut osat: #NuclearDecarb

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s