Jotain aivan muuta

Ympäristönsuojelu ei ole itsetarkoitus. Päämäärän pitäisi ainakin olla joku muu. Minulle se on halu säilyttää planeettamme biosfääri elinkelpoisena itselleni sekä tietenkin tuleville sukupolville. Ihmisen hyvinvoinnin edellytyksenä on hyvinvoiva luonto, mutta toisaalta vain hyvinvoiva ihminen jaksaa ja pystyy kiinnittämään riittävästi huomiota ympäristöönsä.

20160511_PK

Kriisitilanteissa ja yleisessä kurjuudessa ensisijainen huolenaihe on oma ja läheisten ihmisten selviäminen. Meillä länsimaissa luontoarvot ovat nyt tärkeämpiä kuin sotien jälkeen, jolloin rakennettiin hyvinvointia; Suomessa raskasta teollisuutta, sellua, paperia ja terästä. Sen jälkeen, kun riittävä vauraustaso saavutettiin, alettiin huolehtia paremmin myös ympäristöstä. Silloiset tehtaat ovat historiaa, uudet ovat entistä puhtaampia. Lähiympäristön tila on niistä ajoista parantunut. Ilmasto-ongelma ei näyttäydy savusumuna ilmassa, ei roskina metsissä eikä saastuneina vesistöinä. Se on toistaiseksi melko näkymätön ja siksi salakavala. Omasta mielestäni muihin saasteisiin kiinnitetään jo aivan suhteettoman paljon huomiota sen rinnalla, mitä ilmastopäästöihin pitäisi kiinnittää. Mitä selvemmin ilmastonmuutos alkaa näkyä, sen mahdottomampaa tilanteen korjaaminen on. Tässä on vielä paljon tekemistä, niin meillä kuin muualla.

Suokaamme nyt kuitenkin aikaa luonnon ihmeiden seuraamiseen. Aina vuodesta 2000 harrastuksenani on ollut lintujen pesinnän seuraaminen kameroiden avulla. En ole lintuharrastaja perinteisessä mielessä. En tunnista lajeja juurikaan tavan maallikkoa enempää, enkä välitä kiikaroida muuttolintuja tms. mutta olen katsellut tapahtumia sellaisesta kuvakulmasta, mikä kovin pitkään ei ole ollut edes mahdollista. Enimmillään neljässä pihapöntössäni oli kamera, nyt yhdessä. Mutta ensimmäistä kertaa voin suhteellisen luotettavalla systeemillä (Kiitos Linuxin!) tarjota live-kuvaa suoraan talitiaisen pesästä YouTuben striimillä niin monelle katsojalle kuin vain kiinnostuneita on, oman nettiyhden nopeus ei aseta mitään rajoja. Alla olevasta ikkunasta pääsee suoraan katsomaan live-kuvaa. Yhdeksän munan kuotoiutuminen alkoi varhan aamulla. Naaras on hautonut 12 vuorokautta. Kuoriutumista seuraa kolmen viikon pesäpoikasaika.

Toinen, aihetta käsittelevä blogini löytyy tästä:

http://ponttokamera.blogspot.fi/

Varsinainen nettisivu on jonkin palveluntarjoajan töpeksinnän takia edelleen alhaalla, mutta eipä sitä juuri tarvita, kun palveluja saa ilmaiseksikin.

Kesällä postauksia tulee varmaankin vähemmän, mutta tärkeiden aiheiden ilmaantuessa, niistä kirjoitan edelleen.

Hyvää kesää kaikille blogin lukijoille!

Mainokset

5 ajatusta artikkelista “Jotain aivan muuta

  1. Harmi, piti katsella kun tintit lähtevät ensilennolleen mutta myöhästyin. Aamulla vilkaisin ja siellä ne olivat vielä, tosin lähtöä suunnittelivat jo mutta kun nyt yhdentoista aikaan vilkaisin uudestaan, niin olivat jo häipyneet.

    Kiitos hyvästä tositeeveestä !

    Tykkää

  2. Kiitos! En nähnyt lähtöä itsekään livenä. Etsin ao. kohdat illalla videosta ja laiten erikseen Youtubeen.

    Tämä oli niin aikainen pesintä, että saattaa tulla vielä toinen vähän myöhemmin kesällä, tai sitten kirjosiepot usein aloittavat vasta kesäkuun alussa.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s