Hei me hillitään ilmastonmuutosta – Lappeenranta

Ari Jokimäki kirjoittaa asiaa. Hänen bloginsa on seuraamisen arvoinen.

Arskan ympäristö

Lappeenrannan kaupunki on juuri julkaissut tiedotteen, jonka mukaan kaupunki on ehdolla maailman parhaaksi ilmastonmuutoksen hillinnässä. Kyseessä on WWF:n Earth Hour City Challenge -kilpailu. Koska tiedän, että Suomessa on ennenkin pelattu puubiomassalla näennäispäästövähennyksien aikaansaamiseksi, niin päätin tarkistaa, millä keinoin Lappeenranta on nyt liikkeellä.

Puubiomassan käyttö bioenergiaksi on tutkimuksissa osoittautunut ilmaston kannalta yhtä huonoksi kuin fossiiliset polttoaineet. Bioenergiaa käsitellään silti nollapäästöisenä virallisessa päästölaskennassa. Tämän vuoksi saadaan kuvitteellisia päästövähennyksiä, kun esimerkiksi siirrytään hiilen poltosta puubiomassan polttoon. Tätä vääryyttä käytetään politiikassa surutta hyväksi. Niinpä meillä Suomessa onkin tällä hetkellä massiiviset pyrkimykset metsien käyttöön – voihan metsien kaatamista nyt kutsua ympäristöteoksi ja sehän sopii vallan kahvassa tällä hetkellä olevalle Keskustalle. Jopa ympäristöpuolueeksi joskus profiloitunut Vihreät on liputtanut metsien energiakäytön puolesta. Heidän sloganissaankin vuonna 2013 vaadittiin kotimaista puuta kunniaan. Kotimainen puu kunniaan polttamalla metsät?

Suomen työ- ja elinkeinoministeriö julkaisi vuonna 2014 Energia- ja ilmastotiekartta 2050 -nimisen mietinnön. Mietinnön oli kirjoittanut ”Parlamentaarinen energia- ja ilmastokomitea”…

View original post 368 more words

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Hei me hillitään ilmastonmuutosta – Lappeenranta

  1. Kaj, on erinomaista, että jatkat näiden ilmastoväitteiden penkomista. Vaikuttaa siltä, että Lappeenrannan kaupungin isät ja äidit pyrkivät vain korostamaan miten erinomaisia he ovat ilmaston muuttumisen ehkäisemisessä.

    Huvittavaa on myös, että nämä ”aivopestyt” päättäjät kuvittelevat pelastavansa maapallomme katastrofilta vähentämällä kuvitteellisia CO2 päästöjä metsien avulla, jossa ei edes tiedetä ovatko metsätoimet hiilipositiivisia, -negatiivisia tai -neutraaleja kuten kirjoituksessasi toteat.

    Tykkää

  2. Selvyyden vuoksi, tämä on Ari Jokimäen kirjoitus, joka oli mielestäni niin hyvä, että uudelleenpostasin sen.

    Kyllähän tämä biomassan erinomaisuuden oletus on melko kummallinen juttu. Sanotaan, että poliitikot eivät opi valtakautensa aikana mitään uutta, ja jotenkin tekee mieli uskoa, että näin on.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s