Suomen ekomodernistinen liike perustettu

SEM2

Kesän mittaan tuli kavereiden kanssa perustettua uusi ympäristöjärjestö: Suomen ekomodernistinen liike, lyhyesti SEM. On ollut ilahduttavaa huomata, miten moni muukin on kokenut perinteiset ideologiset ympäristöjärjestöt itselleen vieraiksi, joten loppujen lopuksi tämä syntyi kuin itsestään. Aika oli nyt kypsä.

SEM kertoo itsestään seuraavasti:

Ekomodernismi on ympäristöliike, joka pyrkii parantamaan ympäristön hyvinvointia samalla, kun lisätään mahdollisuuksia ihmisten hyvinvoinnille. Ekomodernismi näkee itseisarvoisena sekä luonnon monimuotoisuuden ja elinvoiman että ihmiskunnan ja sen kehityksen. Nämä kaksi arvoa ovat erottamattomia: vain hyvinvoiva ihmiskunta pystyy keskittymään luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen, mutta toisaalta ihmiskunnan hyvinvointi edellyttää elinvoimaista luontoa.

Suomen Ekomodernistit – SEM, on suomalaisten ekomodernistien kattojärjestö, joka kokoaa yhteen ekomodernismista kiinnostuneet sekä yleisesti terveemmän ympäristön, rikkaamman biodiversiteetin ja puhtaamman luonnon luomisesta kiinnostuneet suomalaiset.

SEM on teknologianeutraali, eikä etukäteen aseta tavoitteita minkään teknologian käyttämiselle tai käyttämättä jättämiselle. Tehtäviin tulee käyttää kulloiseenkin tilanteeseen parhaiten soveltuvaa teknologiaa, ja toiminnan tulee olla kustannustehokasta. Ratkaisujen hyvät ja huonot puolet tulee arvioida parhaan käytettävissä olevan tutkitun tiedon perusteella. Liikkeen yhtenä tavoitteena onkin tuoda tieteen ja tutkimuksen tuloksia nykyistä enemmän esille ympäristöasioissa.

Ekomodernistinen manifesti löytyy englannin kielellä täältä.

Liikkeen nettisivut ovat vielä vaiheessa, ne ilmestyvät aikanaan tänne. Facebook-ryhmä toimii jo, ja siihen pääsee liittymään:

https://www.facebook.com/groups/Suomen.Ekomodernistit/

Luonnollisesti yhdistyksenkin jäseneksi voi liittyä. Ohjeet löytyvät FB-ryhmästä.

4 ajatusta artikkelista “Suomen ekomodernistinen liike perustettu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s