Blogiesittely: Roskatiede

TinFoilHatAreaOnlyIlmastoskeptismi on roskatiedettä. Ilmastotutkimus tarvitsee ilmastoskeptismiä yhtä paljon kuin evoluutiotutkimus tarvitsee luomisoppia. Kumpikaan näistä eivät ole sitä kritiikkiä jota tiede tarvitsee kehittyäkseen, ne ovat silkkaa roskaa ja mytologiaa.

Jos keskittyy aktiivisesti seuraamaan pelkästään ilmastotutkimusta, jää helposti huomaamatta, miten samanlaista roskaa esiintyy monessa muussakin tieteessä, esimerkiksi lääketieteessä. Tätä roskaa ruotimaan keskittyy Roskatiede –blogi. Muutama poiminta blogin julkaisuista:

Vaihtoehtohoito voi tappaa

Uskomushoitoja kutsutaan myös vaihtoehtohoidoksi, vaikkeivät ne ole minkään lääketieteellisen, tehoavan hoidon vaihtoehto. Nimitys on vaarallinen, koska ihmiset saattavat ottaa sen kirjaimellisesti ja luopua oikeista hoidoista ja ryhtyä käyttämään yksinomaan vaihtoehtohoitoa. Seuraukset voivat olla surulliset, niin kuin esimerkiksi Jessica Ainscoughin äidin tapauksessa.

Riivittävänä Valkee korvavalo 2, – toimimaton laite uusissa kuorissa ja uusilla käyttöohjeilla

Valkeen korvavaloa myydään tarjouksessa monessa paikassa, koska valmistaja on tehnyt laitteesta uuden version, joka on nimetty Valkee 2:ksi. Laite käyttää kuitenkin edelleen vuosia vanhaa CE hyväksyntää, joten laitteessa ei voi olla uusia ominaisuuksia eikä se voi tehota uusiin sairauksiin. Koska laite ei tehoa mihinkään, sitä pitää markkinoida satutarinoilla.

TOP 5 Netin pahinta roskatieteen lähdettä

Internet on paha paikka. Se on täynnä huonoja lähteitä, lainauksia ja linkkejä ristiin rastiin. Tietelliseltä laadulta surkeimpia paikkoja ovat seuraavat:

HPV-rokote: No nyt otettiin salaliittoteoria ja sensuuriväitteet käyttöön

Kun Suomen Terveysjärjestö ei onnistunut kovin hyvin pääsemään julkisuteen pöyristyttävillä rokoteväittteillä, jotka perustuivat Israelilaisilla lampailla tehtyihin kokeisiin, niin eihän siinä sitten enää auta kuin keksiä salaliittoteoria ja syyttää sensuuria. Nyt astuvat esiin yhdistyksen oikeat rokotevastaavat Diplomihomeopaatti Merja Lindström ja Fytonomi Marjo Sukeva-Hakanpää. Tämä lääkäri taisi saada tarpeekseen julkisuudesta.

Vaikka itse aiheesta ei mitään ymmärtäisikään, jo muutaman artikkelin luettuaan huomaa helposti, miten samanlaista tämä ”roskalääketiede” on verrattuna ilmastoskeptismiin. On kaikenlaisia väitteitä, jotka eivät perustu mihinkään tieteellisiin tutkimuksiin, on salaliitoteorioita, silkkaa tieteenvastaista uskomusta ja muuta huuhaata, sekä tietysti roppakaupalla nettisivustoja levittämässä tätä huuhaata totena.

Roskatiede –blogi on erittäin hyvä lisäys seurattavien blogien listalle. Suosittelen!

 

Yksi ajatus artikkelista “Blogiesittely: Roskatiede

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s