”Ilmastonmuutos vuonna 1896”

Sanotaan, että nykyisyyttä ei voi ymmärtää ymmärtämättä historiaa. Ja kun ei ymmärretä, sanotaan, että Al Gore keksi ilmastonmuutoksen, tai Margaret Thatcher. Ja sitten, että kyse on vain aikamme oikusta, joka menee pian ohi kuten monet muutkin ”ismit”.

Nämä molemmat mielipiteet löytyvät mm. tästä jutusta ja sen kommenteista.

Tapani Linnaluoto muotoilee asian näin:

Monilla ihmisillä tuntuu olevan käsitys, että ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos olisi vain jokin viime vuosien moderni ympäristöhapatus, joka pian unohtuu kun hetki odotellaan, eikä asialle siis kannata tehdä mitään. Toiset pitävät ilmastonmuutosta silkkana huijauksena. Nämä ihmiset sitten toitottavat mielipiteitään internetissä uutisten kommenttipalstoilla sen kummemmin tosiasioista piittaamatta.

Tarina jatkuu katsauksella ilmastotutkimuksen historiaan, alkaen vuodesta 1820. Kyseessä on lyhyesti sanottuna paras suomenkielinen kirjoitus tämän tieteenalan historiasta, sekä vuosikymmenien varrella tehdystä havainnoista ja kokeista.

Kirjoitukset löytyvät tästä:

Linnaluodon blogi on aivan uusi ja päätyy säännölliseen seurantaan.

Lisää historiaa muista lähteistä:

4 ajatusta artikkelista “”Ilmastonmuutos vuonna 1896”

  1. Ei tuntemus kasihuoneilmiön _olemassolosta_ todista mitään AGW:n suuruudesta tai haitallisuudesta. Yksikään varteenotettava skeptikko taas ei kiistä kasvihuoneilmiötä. ”Jo Arrhenius aikanaan” argumentit eivät siten todista mitään onko olemassa ongelma vai ei.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s