”Tuulivoimavuosi 2010: Tanska ja Irlanti”

Jani-Petri Martikainen blogissaan PassiiviIdentiteetti julkaisi edellisen postaukseni motivoimana (!) analyysin Tanskan ja Irlannin tuulivoiman tuotannosta vuodelta 2010:

Tuulivoimavuosi 2010: Tanska ja Irlanti

Kirjoitus käsittelee tuulivoiman tehonvaihtelua toteutuneen tuotannon perusteella, sekä tarkastelun siitä, miten Tanskan ja Irlannin tuulivoima-installaatiot toimisivat yhdistettynä samaan verkkoon. Yhdistäminen maksaisi toki enemmän minkä saman kapasiteetin rakentaminen molempiin maihin erikseen ydinvoimalla, eikä silti takaisi perusvoimaksi kelpaavaa tehoa. Tuuli- ja aurinkoenergian kehittyminen ratkaisevaksi tuotantomuodoksi kaatuukin näillä näkymin viimeistään tähän. Siirrettävät tehot ovat yksinkertaisesti niin valtavan suuria, samoin kustannukset. Suurten tehojen tuottaminen paikallisesti ydinvoimalla on paljon edullisempaa kuin niiden siirtäminen pitkiä matkoja.

PassiiviIdentiteettiä kannattaa silmäillä enemmänkin. Jos tämän blogin energia-aiheiset kirjoitukset ovat kiinnostaneet, löydät PassiiviIdentiteetistä takuuvarmasti mielenkiintoista luettavaa. Kokeile juttuja etsiessäsi ainakin seuraavia tunnisteita:

Tässä pari poimittua näytettä:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s