Tietovuotopaljastus: Foxgate

Päivitetty klo 22:52

Ilmastoskeptismistään tunnetun Yhdyavaltalaisen kaapelikanavan Fox Newsin päätoimittaja Bill Sammon lähetti viime vuoden joulukuun 8. päivänä seuraavan sähköpostin kanavan toimittajille:

From: Sammon, Bill

To: 169 -SPECIAL REPORT; 036 -FOX.WHU; 054 -FNSunday; 030 -Root (FoxNews.Com); 050 -Senior Producers; 051 -Producers; 069 -Politics; 005 -Washington
Cc: Clemente, Michael; Stack, John; Wallace, Jay; Smith, Sean
Sent: Tue Dec 08 12:49:51 2009
Subject: Given the controversy over the veracity of climate change data…

…we should refrain from asserting that the planet has warmed (or cooled) in any given period without IMMEDIATELY pointing out that such theories are based upon data that critics have called into question. It is not our place as journalists to assert such notions as facts, especially as this debate intensifies.

”..meidän tulee pidättäytyä väittämästä, että planeetta on lämmennyt (tai viilentynyt) jossakin ajanjaksossa huomauttamatta VÄLITTÖMÄSTI, että sellaisen teoriat perustuvat kriitikoiden kyseenalaistamiin teorioihin. Ei ole meidän tehtävä toimittajina myöntää sellaisia käsityksiä faktoiksi, varsinkin kun tämä debatti voimistuu.”

Viesti lähetettiin vain 15 minuuttia sen jälkeen, kun Fox Newsin valkoisen talon kirjeenvaihtaja Wendell Goler oli raportoinut, että vuosikymmen 2000-2009 olisi mittaushistorian lämpimin vuosikymmen, ja että tiedeyhteisö on yksimielisesti ihmisperäisen ilmastonmuutoksen kannalla.

Alla olevasta linkistä on nähtävissä mm. uutispätkä, joka johti viestin lähettämiseen.

FOXLEAKS: Fox boss ordered staff to cast doubt on climate science

Tätä on tietoinen dis-informaatio.

Päivitys klo 22:52

Nyt näitä alkaa tulla. Wikileaks paljastus kertoo, että hakkerit yrittivät sabotoida yhdysvaltain ilmastoneuvottelijoiden toimintaa sanoihin aikoihin Climategate-murron kanssa.

WikiLeaks: Hackers Tried To Infiltrate U.S. Climate Negotiators

Mainokset

3 ajatusta artikkelista “Tietovuotopaljastus: Foxgate

 1. Tutkimuksessahan sanotaan:

  providing evidence that local climate conditions played a significant role

  Siis local climate conditions. Tiedätkö mitä LOCAL tarkoittaa?

  Ja Hansen? On sullakin lähteet, Christopher Booker

  Christopher Booker is quoting from extremist blogs to support his paranoid extremist views. He makes no reference to any scientific work. He’d fail Freshman English. Why would anyone even consider taking him seriously? No credible newspaper would publish him.

  Selittäisikö tämä jotain: http://tinyurl.com/27zvy66

  Tykkää

 2. Tietenkin. Siis alueilta,joissa oikeita mittarilukemia oli vain neljännes, loput ”sävellettyjä”, saatiin lämpötilan nousua 0,2 C, kun taas alueilta,joissa kattava mittarikenttä, 0,3 C laskua. Tämä aitojen mittaustulosten ja proxyjen ”luova” yhdistäminen muistuttaa hra Mann´in menettelyä, tieteelle vieras käytäntö,kuten prof. Atte Korhola sanoi.Sinulla on tuo vihreiden vakiovitsi tarttua yksittäiseen sanaan.
  Voihan tietenkin myös olla,ettet ymmärtänyt koko juttua, miten on englanninkielesi (lyhyt?) ?

  Itsekö kirjoitit tuon arvion kirjoittajasta,vai joku toinen vihertalebadi? Sen arvo arviona kirjoittajasta on pyöreä nolla, ettekö te todellakaan pysty asialliseen keskusteluun,ainoastaan ad hominem´iin (siis suomeksi esittäjän henkilöön puuttumiseen, ei esittämäänsä asiaan)?

  Psykologian ylioppilas Marko Hamilo on minulle tuttu HS:a ajoiltani,miten hänen kirjoituksensa liittyy asiaan? En kutsuisi häntä ilmastoasiantuntijaksi sen paremmin kuin entistä kolleegaansa HS:ssa, sosionomi Timo Paukkua. Näillä tiedetoimittajiksi tituleeratuilla kavereilla samoin kuin muilla arkkitehdeilla luonnontieteet ovat lukiotasoa.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s