Mitä tehdä Tanskasen kommentoinnille?

Saamamme runsaan lukijapalautteen johdosta seuraava kysely. Hannu Tanskasen Suomi24-tasoinen kommentointi on todettu jonninjoutavaksi suunsoitoksi, joka monien lukijoiden mielestä häiritsee keskustelua. Siitä ei ole mitään lisäarvoa blogin sisällölle.

Esimerkkejä kommentoinnista löytyy esim. näistä viestiketjuista:

Greenpeacen väitteitä ydinvoimasta, osa I

Pasi Toiviaisen uusi blogi

Tietovuotopaljastus: Foxgate

Lisätietoa aiheesta täällä ja täällä. Sekä tietenkin täällä.

Alla oleva kysely on avoinna keskiviikkoon puolille päiville, jonka jälkeen tulokset julkistetaan. Other-kohtaan voit kirjoittaa vapaavalintaisen kannanoton. Kyselyn tulos on neuvoa antava.

(Kysely on sulkeutunut, katso tulokset täältä.)

 

13 ajatusta artikkelista “Mitä tehdä Tanskasen kommentoinnille?

 1. Ainahan sinä Kaj voit estää kirjoittamiseni tänne,kuten pitkän aikaa, pari vuotta, teitkin. Toisaalta, olisit kiitollinen, että edes joku kommentoi hassuja ajatuksiasi 😉 ! Parhaiten saa omalle kannalleen tukijoita vastaamalla tieteeseen tieteellä, ei henkilöön käyvällä solvauksella,mutta tietenkin jos kyvyt riittävät vain jälkimmäiseen …

  EDIT: Kuitenkin on myönnettävä, että ydinvoimakannallesi nostan hattua, sitä ei kaikille viherprofeetoille voi tehdä ;-).

  (Jos nyt en kommentoi enää, minut on bännitty täällä, kerron sen omassa blogissani sitten):

  http://www.ilmastohuijaus.blogspot.com

  Blogini on aina avoin kaikille asiallisille kommenteille, vain pahimmat hävyttömyydet karsin pois.

  Tykkää

 2. Vielä hieman:

  Miten luulet erään Englannin johtavista päivälehdistä, The Telegrafin, pitävän palstoillaan kolumnistina ja toimittajana henkilöä,joka olisi kuvauksesi mukainen? Miten luulet minun olleen (mm) HS:n tieteen pääartikkelin kirjoittaja (Bioaseet 1.2.2003) ja viisi vuotta, 2003-2008 Tekniikan Maailman, Pohjoismaiden suurimman yleisteknisen aikakauslehden, suoraan päätoimittajan kanssa asioiva tiedekirjoittaja?

  Saan edelleen useita kutsuja esitelmöimään,kuten tuonne Ilmastofoorumin tilaisuuteen yliopistolle,jonne en kuitenkaan sattuneesta syystä ehtinyt (olin tuolloin USA:ssa). Tässä viimeisin kutsu viime perjantailta:

  ”Blogisi on yksi parhaista!

  Asiasta toiseen.

  Vedämme täällä Turussa projektia, jonka tarkoitus on näyttää dokumentteja vaihtoehtoisista näkemyksistä, joista valtamedia ei juurikaan kerro. Projektin työnimi on Dokumenttiprojekti: Uusi näkemys. Aloitimme toimintamme syksyllä 2008 jolloin pidimme ensinmäisen tilaisuuden. Dokumenttien aiheet ovat olleet mm. 9/11, terrorismi, poliisivaltiokehitys, talous/raha sekä ilmastonmuutos. Olemme toimineet nolla/kulukorvausbudjetilla.

  Suurin tilaisuus, jonka olemme järjestäneet oli Turun pääkirjastossa 11.10.2008. Tilaisuuden aiheena oli valtiot ja terrorismi. Pääpuhujanamme oli Hannu Yli-Karjanmaa, joka piti noin tunnin luennon kirjansa Valtiot ja Terrorismi pohjalta. Luento sai suurta kiitosta yleisön keskuudesta. Turun pääkirjaston auditorio oli aivan täynnä, tilaan mahtuu noin 130 henkeä, sekä lasiseinän ulkopuolella tapahtumaa oli seuraamassa kymmeniä ihmisiä.
  Näytimme Hannun luennon jälkeen dokumentin 9/11 Mysteries.

  Kirjoitan tätä tekstiä tulevan tapahtuman pohjalta. Onko mitään mahdollisuutta saada Teitä Turkuun puhumaan ilmastonmuutoksesta? Me huolehdimme markkinoinnista ja tapahtuman muista järjestelyistä. Mitkä ovat mahdollisuutemme saada Teidät puhumaan tapahtumaamme esimerkiksi helmikuussa tai maaliskuussa? Olemme jo kerran näyttäneet dokumentin The Great Global Warming Swindle, tekijöiden luvalla. Nyt olisi ajatuksena näyttää se uudestaan”.

  Eräät yliopiston professorit ovat myös tiedustelleet mahdollisuuksiani kirjoittaa aiheesta kirja ”vastineeksi Isomäen ja Toiviaisen hömpälle” ja luvanneet antaa täyden asiantuntijatukensa projektille (suora lainaus Helsingin yliopiston proffalta).

  Et silleen shit sattuu 😉 !

  (Kuten ylläkerrotusta ymmärtänet,saan ajatukseni toki julki ilman blogiasikin)

  Tykkää

 3. Vastata tieteeseen tieteellä. Tämä oli sitten parasi vitsi vähään aikaan, melkein meni kahvit väärään kurkkuun, näppäimistölle jo vähän lirahti. 😀 Missä kommentissasi on ollut tiedettä, ja missä ja milloin olet lukenut sinulle tarjottuja lähteitä saati ymmärtänyt ne? Ohhoh, vieläkin nauruttaa.

  Siis huuhaatahan on netti väärällään. Aivan varmasti juttujasi tietyissä piireissä arvostetaan. Esim. täältä näet, mikä ja miksi on huuhaata. Blogisi, ja itse asiassa koko nettikontribuutiosi menee aivan mallikkaasti sen jonon jatkoksi. Voi toki olla ettet tajua sitä? Kaikki ovat sinua vastaan, totuutta salataan jne. tai kaikki juttusi ovat noita heliumpalloja.

  Voisit kertoa myös, miksi sait kenkää TM:stä ja ilmeisesti Hesaristakin. Ettei vaan siksi, että tiede-sivuille ei kaivata mielipidekirjoituksia. Tuostakin olet suutuspäissäsi kirjoittanut herjoja blogiisi ja sitten muutaman tunnin jälkeen poistanut ne. Ja ei, en kyttää kirjoituksiasi, mutta kun se minkä nettiin kirjoittaa, ei saa sieltä ikinä pois, ja ne tulevat ennemmin tai myöhemmin esiin. Haluatko että kaivan nuo esiin?

  Yhdestä asiasta nostan sinullekin hattua. Esiinnyt (edes osan aikaa?) omalla nimelläsi, mikä on ”skeptikoiden” kohdalla perin harvinaista. Kaikilla ei ole siihen munaa. Yleisempi tapa on huudella puskasta ja juosta karkuun.

  Tykkää

 4. Edelleen:

  Kiittää kai minun pitäisi Kaj´ta mainostamisestani,kun se on noin otsikoitu nimelläni, se menee, kuten tarkoitus on, oitis mm. Googleen nimeni alle,kuten nuo aikaisemmatkin kommenttinne, mm. vihreiden Turun puuhamiehen, yo Tuukka Simosen kanssa lanseeraamanne ja monet hupaisat kuvat 😉 !

  Ystävällisesti,

  Hannu T Tanskanen, Ph.D. (USA)
  Kemisti-insinööri (Suomi)
  Vapaa tiedetoimittaja

  P.S. Minä en viitsi asiablogiani tällaisella rasittaa.

  Tykkää

 5. No tämähän jatkuu …. vastataan nyt sitten,kun pyydät:

  ”Voisit kertoa myös, miksi sait kenkää TM:stä ja ilmeisesti Hesaristakin. Ettei vaan siksi, että tiede-sivuille ei kaivata mielipidekirjoituksia”

  Kesäkuussa 2008 TM:n päätoimittajaksi nimitettiin eläkkeelle jäävän Martti Merilinnan jälkeen autopuolen toimituspäällikkö Velimatti Honkanen. Minulla on Merilinnan sähköposti, jossa hän sanoo vain kolme viikkoa ennen Honkasen ensimmäisenä tehtävänään minulla antamia ”potkuja”: ”Kaikki kirjoittamasi julkaistaan”. Julkaisematta jäi kuusi ( 6 ) laajaa juttua, joista onneksi oli kuitenkin jo maksettu. Potkut saadessani olin tekemässä Honkaselle juttua sähköauto Teslasta Los Angelesissa. Hän osti sen kuitenkin Ray Huttonilta, USA:n kirjeenvaihtajalta ja minä sain ”laatikon” akuista juttuun. Merilinna maksoi lentolippuni, Honkanen oli kävellyt vanhan päätoimittajan yli. Ei koskaan selvinnyt,mitkä olivat todelliset syyt ja kuka teloittajani konsernissa, omaa karua kieltään kertoo Honkasen sähköposti Turun vihreälle puuhamiehelle, Tuukka Simoselle,jossa tämä kieltää kutsumasta minua ”Tekniikan Maailman toimittajaksi”. Ehkäpä ilmastojuttuni,jossa päästin myös kriitikot palstoille, oli liikaa jollekin talebadille yläkerroksissa?

  Potkujeni jälkeen selvisi sattumalta (tapasin Viron TM:n päätoimittajan Tony Ojalan Tallinnassa), että lehti oli myynyt kuusi laajaa juttuani Viron TM:lle,joka julkaisi ne käännettyinä,kertomatta minulle mitään. Vaadin palkkioitani,mutta lehti ei vastannut vaatimukseeni.

  (Kaikki ylläkerrottu on todistettavissa sähköpostein)

  HS:sta en koskaan saanut ”potkuja”, oli siellä bioasejuttuni jälkeenkin juttujani,mutta lehdellä on kaksi metriä korkea pino juttutarjouksia jonossa, saavutus, että saa sisään muutamankin ! ”Mielipidepalstallaan” olen esiintynyt vuosien varrella pari tusinaa kertaa 🙂 !

  P.S. Nimimerkillä kylläkin mm. tuolla nk. ”Tieteen” pulinapalstoilla esiintyvät enimmäkseen alarmistit ja ampuvat urhoollisesti puskasta selkääni.

  Tykkää

 6. Moi Kaj,

  Juu , kyllähän me voisimme ihan virallisesti nimittää Hannun trollauksen kuninkaaksi sillä jos joku näillä palstoilla on onnistunut suoltamaan tuolla vauhdilla noin sekavaa tekstiä niin kyllähän se pitää jotenkin tunnustaa.

  Sitten asiaan. Olen sitä mieltä, että Hannun mielipiteet ovat ihan OK, mutta esitys on todella ärsyttävää ja se välillä tuhoaa kokonaan keskustelun. Tämä on sikäli surullista sillä olen käsittänyt Hannun olleen aikanaan freelance toimittaja ja näin ollen voisin kuvitella, että kyky tuottaa mielenkiintosita, perusteltua sekä hyvää asiasisältöä pitäisi myös Hannulta luonnistua. Ehkäpä jopa paremmin kuin monelta muulta. Silti tämä ominaisuus on kyllä loistanut poissaolollaan.

  Sinä Kai toki näistä sivustoista itse päätät, mutta itse ehdotan valikoivaa moderointia. Silloin kun spämmätään, trollataan tai muuten tahallaan häiritään keskustelua niin poistoon vaan tekstit. Jos taas sieltä löytyy vähän ajatusta(olkoonkin eri mieltä olevia) niin mikäs siinä ei kun keskusteluun.

  On mielenkiintoista kuulla, että Hannulta on pyydetty kirjaa tai muuta tuotosta. Jos se Hannukin joskus parantaisi myös netissä tapansa ja keskustelisi.
  Itse pidän keskispitkistä viesteistä, joissa on kirjoittaja vähän paneutunut asiaan mistä keskustelee. Liian pitkä tai lyhyt viesti yleensä ei ole toimiva. Toki uutisoinnissa joskus lyhyt viesti riittää ja linkki itse uutiseen.

  Tuohon moderointi kysymykseen laitoin other: Valikoiva moderointi. Jos viesteissä ei ole järkeä yhtään niin poistoon ,mutta sitten jos sieltä jotain ajatusta pilkahtaa niin antaa esittää. Ehkäpä jossain välissä Hannukin pyrkisi parempaan ilmaisuun.

  Tykkää

 7. Ura freelancerina taisi tyssätä siihen, kun jutut alkoivat olla yhtä ärsyttäviä kuin täällä, ja kun faktat ja mielipiteet alkoivat mennä sekaisin. Jutut eivät enää kelvanneet minnekään, ja sitä katkeroitumista nyt kostaa suoltamalla sontaa joka paikkaan. Luulen ma.

  Yllä kirjoitti jotta:

  Saan edelleen useita kutsuja esitelmöimään,kuten tuonne Ilmastofoorumin tilaisuuteen yliopistolle,jonne en kuitenkaan sattuneesta syystä ehtinyt (olin tuolloin USA:ssa).

  Aikaisemmin ilmoitti syyksi:

  Juu,kiitoksia vain ”uskovat”,saitte minut mustamaalauksellanne luopumaan esitelmöimästä Helsingin yliopiston ”Ilmastofoorumissa” 16.5.2009,jonne minut oli kutsuttu. En halunnut saattaa foorumin tasoa vaaraan ja siten korruptoida tärkeää asiaa.

  Kumpi noista on totta, vaiko kumpikaan? Valehtelu on joka tapauksessa vaikeaa, kun pitää muistaa, mitä milloinkin on tullut sanottua. Ettei tuolla tavalla nolosti jää kiinni. Ja kun kerran, toisen kerran jne. jää kiinni, miksi luottaisi enää mihinkään ko. henkilön sanomisiin?

  Toisaalta täällä myöntää, ettei ole ”minkäänlainen asiantuntija alalla.”

  Toimittajan objektiivisuus on tipotiessään, ja jos joku pyytää luennoimaan, on syytä tämä tiedostaa.

  Tämä on sinänsä kiinnostava tapaus, koska ihmisten käyttäytyminen ja harhaluulot ovat monen ongelman alkysyynä. Ja olihan bloginsa alkutaipaleella tekstit ihan terveitä, kunnes jossain vaiheessa mopo karkasi käsistä. Taisi mennä niin pitkälle pöpelikköön, että paluuta ei ole. Noistakin asiallisista teksteistä monet on jo ”sensuroitu”. Kuten suurin osa kommenteista.

  Tykkää

 8. On liikuttavaa,että jaksat kantaa huolta minusta ja teksteistäni, Kaj,sinulla ei taida olla paljon varsinaista tekemistä? Etkös sinä ollut jonkinlainen päivystäjä tai mekaanikko siellä Helsingin Energialla, pitkät päivät nenää kaivaessa ehtii hoitaa kuntoon toistenkin asioita ;-)?

  En täällä vapaassa keskustelussa suinkaan yritä mitään ammattitekstiä, tämä on vapaamittaista ajatusten vaihtoa.
  Hämmästyisit,kuinka usein lehtitekstejäni kiiteltiin,mm. kun kirjoitin terroristien ydinaseesta laajan artikkelin TM:aan, Säteilyturvakeskuksen vanhempi tutkija soitti ja kysyi, ”Sinäkö kirjoitit sen helvetin hyvä jutun ydinaseista, viidennen kerroksen ylimykset tutkivat sitä hartaudella !”

  TM:n edesmennyt toimituspäällikkö kertoi, että lehden perustaja ja tiedepalstan kirjoittaja tri Osmo A. Wiio, joka herkästi ärähti virheistä, ei ollut sanonut pahaa sanaa jutuistani,joka on otettava kehuna. Monista muistakin jutuistani tuli kiittävää palautetta,vain ilmastojutussa vihertalebadit tulivat sisään raamit kaulassa ja toimitus sai uhkailuja, totuus oli liikaa uskoville. Tuo saattoi olla syynä potkuihin, kyllä lehtikonsernin (Otava Media) johdossa aina löytyy joka viheruskovainen akka sellaisessa asemassa,että voi tehdä puolueelle palveluksen.

  Kun olin kirjoittanut pari kolme ensimmäistä pitkää juttuani ja niistä oli lehdelle tullut kiittävää palautetta, päätoimittaja Merilinna ja toimituspäälikkö Kari Toivonen kutsuivat taas pullakahville toimitukseen ja vakuuttelivat tippa silmässä,että olin todellinen löytö lehdelle. Meille tulee hyllymetreittäin juttutarjouksia tiedemiehiltä,mutta ei niitä sellaisenaan voi julkaista, toimittajan on tehtävä niistä juttu ja sellaiset kuin sinä,joka hallitsee sekä tieteen/tekniikan, että kirjoittamisen, ovat harvinaisuuksia, kertoivat.

  Tuommoinen herättää kateutta,se on selvää ja uuden johtokoplan ja myötäryömijöidensä kädet syyhysivät,kunhan pääsemme valtaan …. Vihreitä olen paljon kritisoinut, en toki lehdistössä,nämä stasin rintaperilliset ovat maan pahimpia terroristeja, sääli että niin moni hyväuskoinen nuori erehtyy mukaan !

  Tykkää

 9. Saatan olla vaikka putkimies, sillä ei vaikuta tähän asiaan. Enkä toki työaikaa tällaiseen käytä, vaikka ei tähän paljon aikaa kulukaan, teet sen niin helpoksi.

  Mutta Hannu, ymmärrän sinua. Ensin vuosien voittokulku, sitten yhtäkkiä fakta ja fiktio hämärtyvät, eikä juttusi enää kiinnosta ketään. Kyllähän se masentaa.

  Toimittajien heikohkoa osaamista tieteen ja tekniikan asioissa olen välillä kauhistellut.

  Tykkää

 10. Putkimies, o.k., viemäri- vai juomavesipuoli? Ja kaikkihan työajalla netissä ovat 😉 .

  Oletko sinä oikeasti lukenut yhtään TM:n juttuani?

  Toimittajien heikkoa osaamista onkin syytä kauhistella, aivan ilmoitettuun koulutukseensa katsoen luonnontieteiden pohja on lukion lyhyt lähes kaikilla.

  Kaj, eiköhän jätetä tämä keskinäinen solvaaminen,se ei nosta kummankaan arvostusta täällä?

  Tykkää

 11. Putkimies, o.k., viemäri- vai juomavesipuoli?

  Onko silläkään niin väliä? (vrt. Nokia)

  Kaj, eiköhän jätetä tämä keskinäinen solvaaminen,se ei nosta kummankaan arvostusta täällä?

  Jätetään vaan. Sinä aloitit, sinä lopetat, etkä enää aloita uudelleen. Sovittu?

  Tykkää

 12. O.K. 🙂 !

  Hieman vielä korjaan sanomaasi edellä:

  ”Saan edelleen useita kutsuja esitelmöimään,kuten tuonne Ilmastofoorumin tilaisuuteen yliopistolle,jonne en kuitenkaan sattuneesta syystä ehtinyt (olin tuolloin USA:ssa).

  Aikaisemmin ilmoitti syyksi:

  Juu,kiitoksia vain “uskovat”,saitte minut mustamaalauksellanne luopumaan esitelmöimästä Helsingin yliopiston “Ilmastofoorumissa” 16.5.2009,jonne minut oli kutsuttu. En halunnut saattaa foorumin tasoa vaaraan ja siten korruptoida tärkeää asiaa.

  Kumpi noista on totta, vaiko kumpikaan?”

  MOLEMMAT. HUOMASIN HIEMAN MYÖHEMMIN,ETTÄ ETUKÄTEEN SITOVASTI VARATTU USA-MATKANI OLI SAMAAN AIKAAN,MUTTA ENSISIJAINEN SYY PERUMISEEN OLI TUO
  VIHERTAHOLTA TULLUT ”AD HOMINEM”,JONKA PELKÄSIN KORRUPTOIVAN OSALLISTUMISTANI. SIKÄLIKIN HYVÄ,ETTÄ ”TILALLENI” SAATIIN KANSAINVÄLINEN KUULUISUUS !

  ”Toisaalta täällä myöntää, ettei ole “minkäänlainen asiantuntija alalla.”

  NIIN,KUKAPA MEISTÄ ON? KOULUTUKSENI LIIPPAA ALAA JA
  OLEN TOIMINUT 30 VUOTTA ILMAN MITTAUSTEN ALALLA, MM. TOIMITTANUT HUOMATTAVAN OSAN ILMATIETEEN LAITOKSEN OTSONIN MITTAUSVERKON ANALYSAATTOREISTA JA SAANUT KOULUTUSTA ALAAN USA:SSA, JAPANISSA, SAKSASSA JA RANSKASSA. OLEN MYÖS OLLUT YLI 30 VUOTTA MM. ILMANSUOJELUYHDISTYKSEN JA SUOMEN TYÖHYGIENIAN SEURAN JÄSEN. SILTI EN TOKI ITSEÄNI ASIANTUNTIJAKSI ILMASTON ALALLA KUVITTELE, KUTEN NÄMÄ VIHERMERKONOMIT.

  No niin, annetaan olla ja Rauhallisia Pyhiä sinulle ja lukijoillemme 🙂 !

  Tykkää

 13. En ole nähnyt vihermerkonomien tekevän tiedettä, jota olet kuitenkin hyvin hanakas ylenkatsomaan.

  No niin, annetaan olla ja Rauhallisia Pyhiä sinulle ja lukijoillemme !

  Kiitos samoin!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s