Satelliittimittausten lämpimin syyskuu

Lämpimän talven ja kesän jälkeen myös lämmin syksy:

Syyskuun lämpötilalukema UAH-satellittimittauksissa on korkein syyskuulle mitattu. Juuri UAH on se mittaussarja, jonka perusteella joskus kuulee sanottavan lämpenemisen pysähtyneen vuoteen 1998, jolloin mittauksissa edellisen kerran tuli voimakas piikki ylöspäin voimakkaan El Niño johdosta. Tämän vuoden piikki johtuu myös El Niño:sta. Vuoden keskiarvo saattaa ylittää edellisen, vuoden 1998 ennätyksen, siitäkin huolimatta, että nyt nähty El Niño ei ollut yhtä voimakas kuin 1998, ja Aurinko on nyt vaisumpi kuin silloin.

4 ajatusta artikkelista “Satelliittimittausten lämpimin syyskuu

 1. Ja tämähän ei todista juuri mitään ilmastonmuutoksesta, ilmastotiede on todistanut sen jo muilla menetelmillä.
  Myös syyt lämpenemiseen kertoo ilmastotiede.

  Tietysti lämpömittarissakin näkyy se mitä ilmakehässä tapahtuu, sanoisinpa että tulos todistaa parhaiten ehkä sen että UAH-satelliittimittaukset toimivat ainakin kohtuullisen hyvin.

  Tykkää

 2. Ja eikös syyskuussa oltu jo La Niña:n puolella? Nyt todellakin puhutaan säästä (yksi kuukausi), mutta silti El Niño ei taida olla syyskuun lämpimän sään selittäjä. Toisin kuin Kaj kirjoituksestasi voisi päätellä.

  Tykkää

 3. Helin: ”El Niño ei taida olla syyskuun lämpimän sään selittäjä. Toisin kuin Kaj kirjoituksestasi voisi päätellä.”

  Voimakas El Nino vaikuttaa puolisen vuotta loppumisensa jälkeen globaaliin lämpötilaan, joten Kaj on oikeilla jäljillä tässä asiassa. Menillään olevien La Nina -olosuhteiden mahdollisia selviä viilentäviä vaikutuksia voi alkaa odottamaan ensi vuoden alkupuolelle.

  Toinen tekijä, joka vaikutti lämpöennätykseen syntyyn on vahvan positiivinen AMO. Golf-virta on liekeissä tällä hetkellä, lämmintä vettä virtaa nyt kiivaaseen tahtiin kohti pohjoista, toisin kuin puolalaiset meteorologit esittivät kylmää talvea ennustaessaan.

  Tykkää

 4. Eikö?

  http://fi.wikipedia.org/wiki/El_Ni%C3%B1o

  Lämpeneminen ilmenee 2–7 vuoden jaksoissa (tavallisimpia ovat 3–4 vuoden jaksot), ja kukin lämmin kausi kestää vuoden tai puolitoista. Lämmintä jaksoa seuraa toisinaan kylmä jakso, josta käytetään nimeä La Niña.
  El Niño on ilmennyt muun muassa vuosina 1986–1987, 1991–1992, 1993, 1994, 1997–1998 ja 2007 alkuvuodesta. Loppuvuonna 1997 lämpeneminen oli erityisen voimakasta. Kylmä jakso La Niña havaittiin suhteellisen heikkona vuosina 1995–1996 ja erityisen vahvana joulukuussa 1998.[1]

  2007 + 3 = 2010 Sic

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s