Osmo Soininvaara: ”Energiaverotuksen sudenkuopat”

Soininvaara lienee yksi maamme fiksuimmista poliitikoista, eikä hänen tuore kannanottonsa energiaverotuksesta anna aihetta muuttaa tätä käsitystä.

Pari lainausta Soininvaaran tekstistä:

5) Unohdetaan kokonaan, että päästökauppasektorilla ylimääräiset ponnistelut eivät vähennä globaaleja päästöjä, koska käyttämättä jääneitä päästöoikeuksia ei polteta vaan myydään jollekin toiselle. Oikeata politiikkaa olisi vähentää liikkeellä olevien päästöoikeuksien määrää niin paljon, että päästöoikeuden jonnekin sadan euron tasolle hiilidioksiditonnilta ja unohtaa muu ohjaus.

Noihan minä kirjoitin vasta pari päivää sitten.

Nyt on muodostunut kannustin siirtyä maalämpöön myös kaukolämpöalueilla, missä ei ole mitään tolkkua. Ruotsissa näin muuten tapahtuu ja ruotsalaiset oikein ylpeilevät tällä ympäristörikoksella.

Tuotakin epäkohtaa sivusin samaisen postauksen kommentissa.

Ruotsin tilanteesta en tiedä tarpeeksi, mutta arvelen lämpöpumppujen suosion johtuvan osaltaan runsaasta, lähes päästöttömästä sähköntuotannosta, joka koostuu lähes pelkästään vesi- ja ydinvoimasta suhteella 50 % – 50 %, ks. IEA:n graafi.

Kirjoitus kannattaa lukea kokonaisuudessaan Soininvaaran blgogista, otsikolla Energiaverotuksen sudenkuopat. Blogin kommentit ovat poikkeuksetta keskiverto nettikeskustelua selvästi laadukkaampia, joten odotan mielenkiinnolla miten tähän Osmon avaukseen reagoidaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s