Kesätauko ohi

Blogi heräilee hiostavan kesätauon jälkeen. Aikaa kului sähköttömällä mökillä, jossa 50 W:n aurinkopaneelille riitti ”polttoainetta” enemmän kuin tarpeeksi tuottamaan virtaa LED-valaistukselle, kännyköiden ja kameran akkujen lataamiseen, yms. pikkutarpeisiin.

Kun viime talven pakkaset saivat runsaasti huomiota osakseen, ja monet epäilemään ilmaston lämpenemistä (vaikka talvikin oli maailmalla normaalia lämpimämpi), ei kesän ennätyshelteistä ole silmiini sattunut yhtään uutista tai muuta artikkelia, jossa helteen syyksi olisi esitetty ilmastonmuutosta. Hyvä niin, koska olemme kärsineet (jotkut kuulemma nauttineet) lämpimästä SÄÄSTÄ, josta ei ILMASTON suhteet isoja johtopäätöksiä voi vetää, kuten ei viime talven säistäkään. Ensimmäinen huomaamani lehtikirjoitus oli muutama päivä sitten Etelä-Suomen Sanomien pääkirjoitus:

Ilmastonmuutos voi sytyttää pahan palon

Teksti on todella asiallinen todeten mm.

Huippukuuma kesä Suomessa ja muuallakin on antanut kouriintuntuvan ennakkokuvan ilmastomuutoksen vaikutuksista maailmassa. Pitkien kuivien ja kuumien kausien kääntöpuolia on muun muassa metsäpalojen yleistyminen, myös pohjoisessa.

Juuri tästä on kysymys: Yksittäistä hellejaksoa ei voi suoraan liittää ilmaston lämpenemiseen, mutta poikkeukselliset helteet yleistyvät. Vuosisadan loppupuolella lämpöennätykset voivat olla liki kymmenen astetta nykyistä korkeampia. 50 asteen kuumuus ei ole Euroopassakaan mahdottomuus. Lämpeneminen ei itsessään ole suuri ongelma, vaan sen seurannaisvaikutukset, kuten metsäpalojen lisääntyminen ja satojen pieneneminen, pidemmällä aikavälillä merenpinnan nousu.

Tauon aikana eduskunta teki vastuullisen energiapäätöksen hämmästyttävällä äänienemmistöllä, CRU:n vuodetuista sähköposteista julkaistiin raportti, ja vaihteeksi muutamia ilmastoskeptikoiden sähköposteja vuodettiin julkisuuteen, ja GE kutsui minut seminaariin Saksaan. Näistä lisää tulevissa postauksissa. Luin myös kolme blogin aihepiiriin liittyvää kirjaa, joista luvassa arvioinnit.

Blogin kaikkien aikojen suosituimmaksi artikkeliksi nousi Greenpeace valehtelee ydinvoiman vaaroista, joka herätti paljon keskustelua, myös Greenpeacen kommentteja. Tekstiin linkattiin paljon muista blogeista, esimerkkinä mainittakoon nämä kaksi:

Äänestä Greenpeace historiaan

Voisiko Eurooppa pyöriä uusiutuvalla energialla?

Täydensin tekstiä jokunen päivä sitten suhteuttamalla syöpäkuolemien määrän säteilylähteiden osuuksiin. Loppuyhteenveto kertonee kaiken tarpeellisen.

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Kesätauko ohi

 1. ”Ilmaston lämpeneminen” voi olla edullinen mantra ydinvoimateollisuudelle ja ei siinä mitään moitittavaa,mutta tosiasiathan ovat:

  1. 15 viime vuoteen ei ole ollut tilastollisesti merkittävää lämpenemistä,vaikka hiilidioksidipitoisuus on noussut tasaisesti koko ajan (Richard Lindzen, MIT)

  2. Merien pinta ei nouse,vaan normaali ikiaikainen nousu on hidastunut ja eräin paikoin pinta on laskenut, mm. Malediivella
  (Axel Mörner, Tukholman Teknillinen Korkekoulu).

  3. Arktisen jäätiköt ovat hieman keskiarvon alapuolella,mutta Antarktisen jäätikkö kasvaa. Meillä oli poikkeuksellisen kuumaa, mutta samaan aikaan eteläisellä pallonpuoliskolla poikkeuksellisen kylmää.

  Vain usko voi siis selittää globaalin ilmastouskon jatkumisen. Tunnetusti se, että uskon profeetta erehtyy maailmanlopun ennustuksissaan, vain vahvistaa tämän asemaa lampaidensa keskuudessa.

  IPCC:n ja CRU:n törkeän petoksen painaminen villaisella
  sotii kaikkia tieteen perusperiaatteita vastaan.

  ”Historian suurin huijaus” (Weather Channelin perustaja Joe Coleman)

  ”Uususkonto” (Norjalainen nobelisti Ivar Giever)

  ”Jos tosiasiat eivät tue teoriaa,sen pahempi tosiasioille”
  (Mr. Murphy)

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s