”On todella kylmää!”

(Alkuperäinen teksti: John Cook – Skeptical Science)

Skeptinen argumentti…

”Itävallassa koetaan nyt historian aikaisin lumisade. Vuoristoon on jo ennustettu 30-40 senttimetriä lunta. Tällaiset dramaattiset lämpötilan pudotukset tarjoavat pintapuolisia todisteita niille, jotka epäilevät ilmastonmuutoksen maailmaan kohdistamaa uhkaa” (Mail Online))

Mitä tiede sanoo…

1970-luvun puolivälistä lähtien Maapallo on lämmennyt noin 0,2 °C vuosikymmenessä. Säät kuitenkin vaihtelevat laidasta laitaan pitkän aikavälin suuntauksesta riippumatta. Ennätyksellisen kylmiä jaksoja on odotettavissa ilmaston lämpenemisestä huolimatta. Viime vuosikymmenten aikana lämpöennätyksiä on kuitenkin mitattu kaksi kertaa useammin kuin pakkasennätyksiä. Tämän suuntauksen voidaan odottaa voimistuvan ilmaston lämpenemisen jatkuessa.

Lue koko teksti >>>

Mainokset

7 ajatusta artikkelista “”On todella kylmää!”

 1. Mielenkiintoista tässä ”ilmastonmuutos-pysähtynyt-kun-on-niin-kylmää”-hokemisessa on se, että useimmat ihmiset (suomalaiset?) eivät ole vieläkään oppineet ymmärtämään luonnontieteellisiä ilmiöitä erityisesti, eivätkä edes tilastollista vaihtelua yleisesti. Artikkelissa esitetty tapa on yksi keino konkretisoida asiaa. Valitettavasti vain monille nettikeskustelijoille jo globaalin keskilämpötilan ymmärtäminen tuntuu olevan liian vaikeaa ja he reagoivat kuin sähköiskun saaneet aina kun joitain poikkeuksellista tapahtuu säässä. ”Änkyrät” ilkkuvat kylmällä säällä ja ”alarmistit” heristelevät helteellä. Tosin jälkimmäisillä on enemmän syytä heristellä, kuten artikkelissakin todettiin.

  Tykkää

 2. Näihin ”on niin kuuma” tai ”on niin kylmä” ettei sen takia voi, tai se johtuu siitä ja/ tai sitä sun tätä -hömpötyksiin yksi suurin syyllinen on media, etenkin keltaisen lehdistön lööppi-painotteinen toimintatapa. Yhtä ainutta helleaaltoa, luonnonkatastrofia tai muuta merkillistä ilmiötä ei voi suoraan määritellä ilmastonmuutoksesta johtuvaksi. Mikään tieteellinen julkaisu ei ole koskaan sellaista väittänyt. Sen sijaan media on ottanut ne omakseen ja saa niistä raflaavia otsikoita jotka myyvät. Tämä on tietenkin yksi syy, miksi koko asia nyt näyttää joidenkin silmissä ”uskonnolta” tai muulta sekoilulta.

  Tässä artikkelissa viitattu tilastollinen lähestymistapa on ainoa oikea, jota tulisi käyttää. Sen sijaan, yksittäisiä ääri-ilmiötä voi kyllä käyttää esimekkkinä siitä, millaiset sääilmiöt tulevat yleistymään jatkossa, ja voivat myös joillakin alueilla muuttua vallitsevaksi olotilaksi. Eteläisen Euroopan kuivuus on tästä hyvä esimerkki. Kun Hadleyn solut siirtyvät kohti napoja, Afrikan metsäraja saattaa siirtyä pohjoisemmaksi, mutta myös Saharan aavikkoilmaston pohjoisraja siirtyy pohjoisemmaksi, josta on jo ensimmäisiä merkkejä esim. Espanjassa havaittavissa. Suurin osa koko Välimeren pohjoisrannikosta tulee todennäköisesti aavikoitumaan vuosisadan loppuun mennessä. Espanja, Ranska, Italia, Kreikka jne.

  Tykkää

 3. Voisittekon tekin hurskaat uskovaiset jo alkaa puhumaan todellisesti äiti maata vaivaavasta ihmisen aiheuttamasta rikoksesta. Eli jauhakaa siitä kuinka synteettisten ja orgaanisten MYRKKYJEN määrät ja käyttö on vaikuttanut maapallon tilaan, eläimien suvulliseen huononemiseen ja sukupuuttoihin ja ihmisen ropelikorvaisuuteen. Ei ilmeisesti mene ymmärrykseen sellainen asia että co2 on aina ollut täällä, tulee aina olemaan ja tulee aina sitoutumaan sinne minne luonto sen ”ohjaa” ja tulee myös aina kiertämään. Myrkyille sama, ne vaan ovat se TODELLINEN ongelma.

  Jos äiti maa puhuisi äänellä jonka te ymmärtäisitte hän sanoisi kovalla sanalla seuraavaa:
  Lakatkaa hölväämästä monimutkaisia kemiallisia yhdisteitänne ja säteilyänne päälleni! Lakatkaa myrkyttämästä vesiäni joista teidät virvoitan! Lakatkaa hourimasta kaasusta joka on minusta, minä hoidan sen pois kun katson sen tarpeelliseksi.

  Tykkää

 4. ”Voisittekon tekin hurskaat uskovaiset jo alkaa puhumaan todellisesti äiti maata vaivaavasta ihmisen aiheuttamasta rikoksesta. ”

  ”Lakatkaa hourimasta kaasusta joka on minusta, minä hoidan sen pois kun katson sen tarpeelliseksi.”

  Heh-heh, siis AGW on uskontoa, koska äiti maa se osaa hoitaa kasvihuonekaasut pois heti kun Hän vaan suuressa viisaudessaan katsoo tarpeelliseksi. Etpä olisi paljon paremmin voinut asiaa muotoilla. 😀

  Tykkää

 5. Niin .Myrkyistä viis, jauhetaan edelleen hiilidioksidista.

  Gaia ei pidä siitä että hänen kupeitaan kaivellaan tyhjiksi mineraaleista. eikä siitä että ne jalostettuina syydetään koko luomakunnan verenkiertoon kaiken teknologiakrääsän muodossa. Haistakaa perse es-lampun valmistajat ja lobbaajat. Pahaiset elohopeaan friikkiytyneet mulekut.

  Tykkää

 6. Heh-heh, siis AGW on uskontoa, koska äiti maa se osaa hoitaa kasvihuonekaasut pois heti kun Hän vaan suuressa viisaudessaan katsoo tarpeelliseksi.

  Kyllä ”Äiti Maa” sen osaa, pidän tosin enemmän luonnontieteellisestä ajattelutavasta. Se on osa evoluutiota ja sitä sanotaan luonnon valinnaksi. Elinkelvoton laji katoaa Maan päältä, ja elinkelvoton on mm. sellainen, joka sotkee ympäristöään liiaksi. Sivilisaatiomme romahdettua liiat kasvihuonekaasut katoavat muutaman sadan, muutaman tuhannen tai muutaman kymmenen tuhannen vuoden kuluessa, ja homma jatkuu melkein niin kuin ennenkin.

  Palikka vaikenee perseistä ja mulekuista, mikäli mielii kirjoittaa tänne. Tietääkseni elohopea on myös ”hänestä”, yhtä lailla kuin hiilidioksidikin. Ruuvasin juuri äsken LED-lampun pimahtaneen es-lampun tilalle. Tee sinäkin parannus.

  Tykkää

 7. mulekuttelu oli suunnattu niille tahoille jotka ajavat ko. asiaa kuin käärmettä pyssyyn. Led on hyvä kunhan niiden spektrit saataisiin vähemmän psyykeen iskeväksi. Elohopeapitoiset tuotteet joita kyllä himolla ”harmaa eminenssi” vaatii lisättäviksi ovat sairasta toimintaa. Bisnesbisnes mantra kaikuu vaikka bisnesbisnes on yhtä suurta kuplaa. Pankkitoiminta varsinkin. Ja nimenomaan se.

  Elohopea on ”hänestä”, hänessä se pidettäköönkin. Onhan keinoissaan kahlita myrkky tuo. Nyt ihminen tuo sen pintaan, kaivelee kupeitaan ja syöttää pikkuhiljaa eläjille.

  Asianne on hyvä, en sitä morkkaa, mielestäni ne myrkyt ovat kuitenkin enemmän oleellisia kuin co2.

  Kynttilöitä olen suosinut, ne lämmittävät ja ovat valonlaadultaan mahtavia.

  Myrkkyjä suoneen, myrkkyjä vesiin, myrkkyjä lasten ruokiin, myrkkyjä ilmaan; myrkynlykkääjän elämäntehtävä.

  Sekoa.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s