Juhani Rinne esitelmöi ilmastosta tänään

Juhani Rinne esitelmöi Kirkkonummella. Kuva Seppo Linnaluoto.

Meteorologian emeritusprofessori Juhani Rinne esitelmöi Kirkkonummen koulukeskuksessa osoitteessa Kirkkotallintie 6 A, tänään 25.11.2009 klo 19-20:30. Aiheena Ristiriitainen ilmastonmuutos

Kirkkonummen sanomat kertoo:

Illan aiheissa pohditaan sitä, miksi maallikoiden kuten professorien, tiedotusvälineiden tai yleisradion hallintoneuvoston käsitykset kasvihuoneilmiön voimistumisesta ovat niin ristiriitaisia. Sitä vastoin ammattilaisten ennusteet eivät ole muuttuneet sitten vuoden 1896, ne ovat ainoastaan tarkentuneet. Millä tavalla eri ryhmien ymmärrys ilmakehästä eroaa?

2 ajatusta artikkelista “Juhani Rinne esitelmöi ilmastosta tänään

  • Juhani Rinne jatkaa näköjään esitelmässään jo aiemmin omaksumaansa linja, joka ei ota lukuun geologien tietoa menneistä ilmastoista…

   Niinkö? Kun edellisen kerran olin kuuntelemassa Rinnettä muutama vuosi sitten, hän aloitti toteamalla ilmaston muuttuneet laidasta laitaan Maan historiassa, aina lumipallomaasta paljon nykyistä kuumempaan, ja kaikeen siltä väliltä.

   Olet siis kommentoinut tätä Rinteen artikkelia:

   http://ojs.tsv.fi/index.php/tt/article/viewFile/208/183

   Kirjoitit mm näin:

   Hiilidioksidin osuutta ilmastonmuutokseen on sen sijaan vaikeampi osoittaa, sillä, kuten Rinnekin kirjoituksessaan toteaa, hiilidioksidipitoisuus ilmakehässä seuraa viipeellä lämpötilaa eikä päinvastoin kuten IPCC esittää.

   Ja näin Rinne kirjoituksessa toteaa:

   Tiedetään, että prosessit ovat kaksinaisia. Lämpötilan nousu lisää hiilidioksidipitoisuutta ja hiilidioksidin lisäys nostaa lämpötilaa. On fysiikasta tietämätöntä valita vain toinen vaihtoehto.

   Nyt esitelmän alussa Rinne sanoi mm. näin:

   Päivän lehdissä on aivan kamalia kirjotuksia, professoritason kirjotuksia, joista käy selvästi ilmi, että asiaa ei ole alkuunkaan ymmärretty.

   Minä vedän tästä muutamia johtopäätöksiä.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s