Jyrki Katainen: Aitoja ympäristötekoja

Jyrki Kataisen kirjoitus Savon Sanomissa:

Aitoja ympäristötekoja

Tuossa on paljon järkeä. Ratkaisu on juuri niin järeä kuin tässä tilanteessa pitää ollakin. Vihreät ehkä puhuvat kauniimmin, mutta Kokoomuksen keinot ovat pragmaattisia. Kumpi mahtaa voittaa, järki vai tunteet? Virheisiin ei ole varaa.

6 ajatusta artikkelista “Jyrki Katainen: Aitoja ympäristötekoja

 1. Järki vai tunteet vai tunteva järki? Sanaleikkiä.

  Vihreät puhuvat idealistisemmin ei välttämättä kauniimmin. Eivät kaikki vihreät ole ydinvoimaan vastaan, vaan jakavat aika pitkälle Kaitaisen näkemyksen ydinvoimasta. Ydinvoima on ok jos se toteutetaan ympäristö- ja turvallisuuskysymyket huomioiden ja ilman veronmaksajien kukkarolla käyntiä. Uraanikaivokset on vähän vaikeampi asia.

  Kolme voimalaa tuntuu tosin paljolta, mutta kun ottaa huomioon todennäköisen autoliikenteen sähköistymisen, voi rakentamiseenkin löytyä pääomia. Toisaalta jos yhden voimalan rakentaminen johtaa sähkön halpenemiseen huonontaa se seuraavana vuorossa olevan kannattavuutta. Tarjonta laskee hintaa.

  Uusituvissa on myös mahdollisuuksia ja ne on myös otettava vakavasti.

  Tykkää

 2. En tiennyt, että vihreät ajattelevat noin. Viimeksi kun asiasta oli puhetta, vihreiden ministeri toisti käsityksensä viidennestä virheestä ja tunsi vahingoniloa projektin ongelmista.

  Vaikka käsitykseni professori Atte Korholasta on hyvin ristiriitainen, yhdessä asiassa olen täysin samaa mieltä. Hän sanoi joskus, että ilmastonmuutolsen ratkaismeiseksi pitäisi sata maailman parasta eri alojen asiantuntijaa lukita yhteen huoneeseen ja päästää ulos vasta kun heillä on suunnitelma asian hoitamiseksi. Luulen, että heillä olisi enimmäkseen jotain muuta tuotavaa kuin tuulimyllyjä ja kukkasia.

  Kannatan toki uusiutuvia, ne eivät vain yksinään riitä.

  Tykkää

 3. Hyvin vähättelevä tuo kommentti – ottaen huomioon, että Satu Hassin sivujen mukaan jo ”vuosina 2004-06 maailmassa kytkettiin verkkoon 6,5-kertaisesti tuulivoimamegawatteja verrattuna ydinvoimamegawatteihin”.
  http://www.satuhassi.net/puheet/tammikuu08.htm

  Ydinvoima ei maailmanlaajuisesti yksinään riitä, tarvitaan paljon uusiutuvia. Tarvittavia päästövähennyksiä on silti hyvin, hyvin vaikea saavuttaa ilman energiatehokkuuden radikaaleja parannuksia. Ydinvoimaan en tässä asiassa paljon luota.

  Tykkää

 4. Osaatko sanoa paljonko sitä kytkettiin ja paljonko ydinvoimaa on parhaimmillaan kytketty vuosittain verkkoon?

  Annan vihjeen: Tyypillisen harhaanjohtavasti ja tarkoitushakuisesti Satu Hassilta sanottu.

  Tykkää

 5. Enpä osaa ainakaan suoralta kädeltä sanoa. Jos sinä osaat, niin olisi kiva kuulla. Luultavasti enemmän kuin tuulivoimaa kuitenkin. Wikipediasta voi päätellä, että tuet ydinvoiman rakentamiseen ovat myös olleet aika hulppeat.

  Tällä hetkellähän ydinvoiman lisärakentaminen maailmanlaajuisesti on vähäistä. Uskoisin, että uusien reaktoreiden rakentaminen ja käyttöönotto on hitaampia toimenpiteitä kuin muut käytettävissä olevat.

  Tykkää

 6. Tämä olikin mielenkiintoinen aihe. Laitan tästä oman postauksen lähiaikana, vastaan siinä. Pysy kuulossa.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s