Suomessa on 17 967 ilmastoänkyrää

Suomessa on 17 967 ilmastoänkyrää
Yhtä monta kuin Vatasella ääniä (http://yle.fi/vaalit/tulospalvelu/ehdokkaat/ehdokas_ehdno60.html). Oletan, että suurelle yleisölle Jarl Ahlbeck oli tuntemattomampi vaihtoehto, tuloksena 3 275 ääntä (http://yle.fi/vaalit/tulospalvelu/ehdokkaat/ehdokas_ehdno122.html). Yhteensä 21 242, mikä on 0,5 % äänioikeutetuista. Ei paha.
Näin oletan, koska nyt oli mahdollisuus ilmaista mielipiteensä. Vatanen jos joku profiloitui kampanjan kestäessä aidoksi fundamentalistiänkyräksi, ja luontevaa on ajatella, että kaikki samoin tuntevat ovat häntä äänestäneet. Puolen prosentin luokkaa oleva kannatus tuntuu kyllä kovin pieneltä, jos sitä verrataan ankyrä-aktiviteettiin netin keskustelupalstoilla. Toisaalta, kyllä tuollainen määrä jo meteliä saa aikaiseksi. Tyhjät tynnyrit ovat aina kolisseet kovimmin.
), jolla mennään, rallitermein ilmaistuna, metsähallituksen puolelle niin että heilahtaa. Omimmassa kontekstissaan tarina voisi olla vaikka jonkin hömppä-lehden taka-osastossa, kohdassa ”etsi viisi viehettä”. EU-politiikkaan kyseiset nuotit eivät kelpaa. Joten se siitä.
Ilmastoänkyrä työssään.

Ilmastoänkyrä työnsä äärellä.

Yhtä monta kuin Vatasella ääniä. Oletan, että suurelle yleisölle Jarl Ahlbeck oli tuntemattomampi vaihtoehto, tuloksena 3.275 ääntä. Ääniä yhteensä 21.242, mikä on 0,5 % äänioikeutetuista. Ei paha.

Näin oletan, koska nyt oli mahdollisuus ilmaista mielipiteensä. Vatanen jos joku profiloitui kampanjan kestäessä aidoksi fundamentalistiänkyräksi, ja luontevaa on ajatella, että kaikki samaa uskoa tunnustavat ovat häntä äänestäneet. Puolen prosentin luokkaa oleva kannatus tuntuu kyllä kovin pieneltä, jos sitä verrataan ankyrä-aktiviteettiin netin keskustelupalstoilla. Toisaalta, kyllä tuollainen määrä jo meteliä saa aikaiseksi. Tyhjät tynnyrit ovat aina kolisseet kovimmin.

Tässä vielä kertauksen vuoksi esimerkki tekstistä,  jolla mennään, rallitermein ilmaistuna, metsähallituksen puolelle niin että heilahtaa. Omimmassa kontekstissaan tarina voisi olla vaikka jonkin hömppä-lehden puuha-osastossa, kohdassa ”etsi viisi virhettä”. EU-politiikkaan kyseiset nuotit eivät kelpaa. Joten se siitä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s