The age of stupid – Idioottien aika

The age of stupid on uusi, vuoteen 2055 sijoittuva elokuva ajasta apokalyptisen ilmastonmuutoksen käytyä toteen.

London is underwater, New Orleans won’t be rebuilt a third time, the arctic is ice free, and agriculture is failing, which leads to global food riots and ultimately the collapse of civilization…

Elokuvaa tähdittää Oscar ehdokas Pete Postlethwaite.

Katso traileri:

Elokuva päättyy Postlethwaitin monologiin:

We wouldn’t be the first life form to wipe itself out. But what would be unique about us is that we did it knowingly. What does that say about us?

The question I’ve been asking is: why didn’t we save ourselves when we had the chance? Is the answer because on some level we weren’t sure if we were worth saving?

Elokuvan ensi-ilta oli 15.3. ja esitykset Englannissa alkavat tänään. Elokuva on tiettävästi jo suomennettu, ja nähtäneen aikanaan myös täällä. Elokuvalle tavoitellaan 250 miljoonaa katsojaa maailmanlaajuisesti.

Elokuvan kotisivut löytyvät osoitteesta

http://www.ageofstupid.net/

jossa runsaasti mm. arvosteluja ja muuta tietoa. Arvostelusta päätellen tämä on sellainen elokuva, jonka mahdollisimman monen olisi syytä nähdä. Aivan erityisesti kaikkien tämän vuotiseen Kööpenhaminen ilmastokokoukseen osallistuvien päättäjien. 

Mainokset

5 ajatusta artikkelista “The age of stupid – Idioottien aika

 1. Kävin katsomassa ja olin vaikuttunut. Suosittelen! Täällä Edinburghissa on näytöksien jälkeen kansalaisjärjestöjen järjestämiä keskustelutilaisuuksia, jossa ihmisten kysymyksiin vastataan ja jossa heille neuvotaan keinoja vaikuttaa. Skotlannin parlamentissahan on nyt käsittelyssä ilmastolaki, joka vahvassa muodossa toteutuessaan olisikin maailman ensimmäinen todella radikaali ilmastolaki. Täytyy toivoa, että laki menee läpi, ja tietysti kampanjoida sen puolesta! Olen itse kampanjoinutkin, ja vaikutti siltä, että usea teatterista lähtevä aikoi tehdä samoin.

  Myöskin voin ilokseni kertoa, että näytökset ovat tänä iltana olleet aivan täynnä, ihmisiä on jouduttu käännyttämään ovelta poiskin. Leffa menee Edinburghissa viikon, joten toivottavasti halukkaat ehtivät sen täällä katsoa.

  Kiitos muuten fiksusta blogista! Olen linkittänyt tähän omasta blogistani, toivottavasti on OK.

  Tykkää

 2. Kiitos Paula kommentista! Mukava nähdä, että blogia seurataan Edinburgissa asti.

  Elokuvan kotisivulta löytyvistä arvioista saakin sellaisen käsitksen, että se on vaikuttava. Nyt sinne on lisätty runsaasti katsojapalautetta eiliseltä päivältä, kohdassa Public reviews. Tuo voi olla yksi sellainen ”potku persuksiin” mikä tarvitaan. Ilmastonmuutoksen torjunnan yksi ongelma on ihmiselämän mittakaavassa hyvin pitkät ajat, kymmeniä ja satoja vuosia, milloin muutokset ilmenevät. Jos verrataan tupakointiin, jonka kaikki tietävät vahingolliseksi, e pelkkä tieto saa ihmistä lopettamaan. Mutta käynti keuhkosyöpään kuolevien osastolla sairaalassa voi olla riittävän vaikuttava, joka kannustaa lopettamaan. Tässä tehtävässä uskon elokuvankin toimivan.

  Mielenkiinnolla seuraan ilmastolain toteutumista. Siinä on mielestäni joitakin ongelmia, joista kirjoitin tässä. Muuten se on kuitenkin juuri sen mittaluokan toimenpide, mitä tarvitaan. Yksi niistä monista.

  Linkitys on tietenkin ok, jopa toivottavaa. Missä blogisi on? Jos laitat linkin kommenttiin, niin muutkin löytävät.

  Tykkää

 3. Moi,

  Olen osoitteessa http://paulasankelo.wordpress.com ja kirjoitan varmaankin tänään vähän lisää elokuvasta blogiini.

  Ilmastolain voima riippuu siitä, minkälaisia resusseja sen noudattamisen valvomiseen varataan; uskotaanko tiedeyhteisöä vai bisnestä sen suhteen, mitä keinoja pitää käyttää, jne. Ilmastolaki vahvassa muodossaan (selkeät ja riittävät vähennystavoitteet JOKAISELLE vuodelle aivan alusta saakka) olisi minusta jo hyvä alku muutokselle. Mitä Skotlantiin tulee muuten, niin samanaikaisesti parlamentin käsittelyssä on esitys uuden hiilivoimalan rakentamisesta. 😦

  Mutta joo, minusta oikeudenmukaisin ja paras ratkaisu olisi henkilökohtainen hiilidioksidikiintiö. En nyt edes aloita siitä, kuinka hankalaa sen valvominen käytännössä olisi, ja asiasta on ehkä kirjoitettu tässä blogissa jo.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s