Ilmastotutkijoiden ääni kovenee, osa 2 – hätäkokous maaliskuussa

 

Ilmastotutkijat kokoontuvat maaliskuussa hätäkokoukseen Kööpenhaminaan.

 This is not a regular scientific conference. This is a deliberate attempt to influence policy.

Näin sanoo professori Katherine Richardson, kokousta järjestävä meribiologi Kööpenhaminan yliopistosta.

Edellisen IPCC:n julkaiseman raportin jälkeen on julkaistu paljon uutta, levottomuutta herättävää tietoa ilmastonmuutoksen tilasta ja tulevaisuudesta. Myös päästöt ovat kasvaneet selvästi enemmän ja nopeammin kuin IPCC oli raporttia tehdessään olettanut. Nykyinen kasvutrendi johtaa vähintään kuuden asteen lämpenemiseen tämän vuosisadan aikana.

Kokouksen tarkoituksena on antaa voimakas signaali maailman poliitikoille siitä, että toimet ilmastonmuutosta vastaan ovat tähän asti olleen aivan liian varovaisia. Tarvitaan radikaaleja toimenpiteitä, nyt heti!

Politiikalla ei yleisesti ottaen ole vähäisintäkään pätevyyttä kyseenalaista luonnontieteen sanomaa. Silti tutkijoiden varoitukset ovat kaikuneet kuuroille korville jo kaksi, tai peräti kolme vuosikymmentä.

(Ja mitä tehdään Suomessa? Halutaan ilmaisia päästöoikeuksia ja kiukutellaan siitä, että hehkulamppuja ei kohta enää mistään saa ostaa. )

 

3 ajatusta artikkelista “Ilmastotutkijoiden ääni kovenee, osa 2 – hätäkokous maaliskuussa

 1. Suomessa Ilmatieteen laitos vaatii Kumpulanmäellä sijaitseville laitoksilleen sellaista puistoalueen halkaisevaa katua, joka täytyy talviaikaan lämmittää jotta bussit pääsevät kulkemaan sen ylös. Aika mielenkiintoista ilmastopolitiikkaa Ilmatieteen laitokselta.

  Tykkää

  • Se onkin, erittäin mielenkiintoista. Yhtä mielenkiintoista on Helsinkin aikomus lämmittää uimastadionin allas ensi talvella vuodenvaihteeseen saakka, mistä kirjoitin aiemmin täällä.

   Tykkää

 2. Huomasin kirjoituksesi siitä. Olen samaa mieltä. Joku ihmeellinen pakkomielle tuntuu olevan lajien harrastaminen kaikkina vuodenaikoina. Kohta varmasti jäädytetään kesällä järviäkin, jotta pilkkimiehet pääsevät kesällä pilkkimään. 😉

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s