Itämeri happamoituu

Valtamerien happamoitumisesta ilmakehän lisääntyneen hiilidioksidin johdosta on jo havaintoja. Kirjoitin aiheesta 4.1.2009 otsikolla Havaintoja meriveden happamoitumisesta.

Tänään Ilmatieteenlaitos uutisoi samansuuntaisista havainnoista myös Itämereltä. Tutkimusalus Arandan talviseurantamatkalla saadut havainnot vahvistavat happamoitumisen kaikilla merialueilla.

Itämeren pH vaihtelee runsaan planktontuotannon takia muutenkin voimakkaasti vuodenaikojen mukaan, eikä hiilidioksidin vaikutusta osata vielä arvioida. Sen oletetaan kuitenkin vaikuttavan tulevaisuudessa yhä voimakkaammin perustuotantoon ja rehevöitymiseen.

Lue uutinen:
http://fmi.fi/uutiset/index.html?Id=1233926324.html

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s