Fysiikan professori Steven Chu USA:n energiaministeriksi

Steven Chu

Steven Chu

Yhdysvaltain tuleva presidentti Barak Obama on valinnut tulevan hallituksensa energiaministeriksi fysiikan professori Steven Chun. Chu työskentelee tällä hetkellä fysiikan ja molekyylibiologian professorina Kalifornian yliopistossa Berkeleyssä. Nobelin fysiikan palkinto hänelle on myönnetty 1997 atomien laserjäähdytyksen tutkimuksesta. Omien sanojensa mukaan hän on sittemmin, jo vuosia sitten alkanut kiinnittämään huomiotaan energiaan ja ilmastonmuutokseen. “Seurasin sitä aluksi ihan tavallisena kansalaisena ja huolestuin yhä enemmän”, Chu kertoo. “Monet huipputiedemiehistämme ymmärtävät nyt, että tilanne on ajautumassa kriisiin”.

USA:ssa syntyneen Steven Chun vanhemmat ovat kiinalaisia maahanmuuttajia. 

Ilmastonmuutoksen torjunnan kannalta tilanne USA:ssa alkaa näyttää todella mielenkiintoiselta ja lupaavalta. Liittovaltion johdossa on tuskin koskaan aikaisemmin ollut yhtä paljon tietoa ja tieteellistä näkemystä sekä ilmastosta että energiasta. Tulemme varmasti näkemään määrätietoista panostusta kummankin ongelman hoitamiseksi. Chu ei kokeneena tiedemiehenä ole teollisuuden lobbareiden eikä denialistien vietävissä. Heille koittaa nyt ankeat ajat.

Chun ehdokkuus ministeriksi on huomioitu myös Kiinassa. Kiinalaistaustaisena hänellä voi olettaa olevan todella hyvät mahdollisuudet kommunikoida Kiinan johdon kanssa ja tehdä ilmasto- ja energiayhteistyötä Kiinan kanssa. 

Alkaa vaikuttaa yhä vahvemmin siltä, että EU:n sählätessään oman ilmastopakettinsa kanssa koko ajan huonompaan suuntaam, tulee Yhdysvallat kohta ottamaan määrätietoisen johtoaseman ilmastonmuutoksen torjumisessa ennen kuin huomaammekaan. Cun lisäksi asiaa ovat vahvasti sitoutuneita ainakin sekä tuleva presidentti Obama että varapresidentti Biden. Lisäksi tunnettu ilmastonsuojelun puolestapuhuja Gore toimii koko ajan asian puolesta. Vaikka ei hallituksessa, niin hyvin lähellä sitä.

http://change.gov/newsroom/entry/president_elect_barack_obama_announces_key_members_of_energy_and_environmen/

http://nobelprize.org/nobel_prizes/physics/laureates/1997/chu-autobio.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Steven_Chu

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2008/12/10/AR2008121003681.html

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s