Pullovesi – hölmöläisten hommaa?

 

pullovesi_on_turhaa_logo_srgbHyvä myyntitykki myy vaikka hiekkaa Saharaan, jääkaappeja eskimoille, taikka – pullotettua vettä sinne missä on vesijohto. 

Pullotettu vesi maksaa tuhat kertaa enemmän ja sen ilmastorasitus on 600 kertaa pahempi kuin vesijohtoveden. Litran vesipullon tuottamiseksi kaupan hyllylle tarvitaan 0,25 litraa öljyä. Siitä huolimatta pullovedessä on moninkertainen määrä mikrobeja verrattuna kraanaveteen.

Suomessa juodaan silti 100 miljoonaa litraa pullovettä vuodessa. 

Maailmalla pullovettä juodaan niin paljon, että sen tuotantoon tarvittava öljymäärä riittäisi Suomen liikenteen tarpeisiin kahdentoista vuoden ajaksi.

Usko tai älä. Nämä tiedot löytyvät kampanjasivustolta Pullovesi on turhaa. Sieltä löytyy myös mainio Mikko Kivisen juontama video, joka tuo tyyliltään mieleen lähinnä Penn & Tellerin. Mikon kouhkaamista on vaikea nauramatta kuunnella, mutta asiaa ja ajattelemisen aihetta tulee koko kahdeksanminuuttisen ajan. Pulloveden käyttäminen siellä missä on parempaakin tarjolla, saadaan näyttämään juuri siltä mitä se onkin: Hölmöläisten hommalta.

Käykää katsomassa: http://www.pullovesi.fi/

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Pullovesi – hölmöläisten hommaa?

  1. Pakkoko on ostaa sitä pullovettä, missä on ”moninkertainen määrä mikrobeja verrattuna kraanaveteen”? Puhtaitakin on, ainakin meilläpäin. Miksi vessanpytyn huuhteluvesi pitäisi puhdistaa juomavedeksi? Suurin osa kotitalouksien käyttövedestä kuluu johonkin ihan muuhun kuin juomiseen. Olisiko sittenkin järkevämpää laskea johtoveden puhdistustasoa kautta linjan? Jos vesi tulee omasta kaivosta, se ei välttämättä ole terveellinen vaihtoehto – radonista rautaan, ongelmia on. Mitä hintaan tulee, Suomen ulkopuolella hintakin on kohtuullinen ja vettä myydään lasisissa palautuspulloissa… ”Maailmalla” pullovettä juodaan esim. siksi, että vesijohtovedessä on ongelmia; ei välttämättä silloin kun se puhdistamolta lähtee, mutta kuljettuaan vanhoissa putkissa on vesikin rähjääntynyt. Esim ghiardiaa ei koskaan saada putkistosta pois, jos se sinne pesiytyy. Terkkuja vain nokialaisille – suosittelen pullovettä.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s