Operaatio Maa – Nelosella tiistaisin

Nelosella alkoi viikko sitten uusi ohjelmasarja, Operaatio Maa. Siinä kahdesta julkisuuden henkilöstä koostuvia tiimejä lähetettiin eri puolille maailmaa suorittamaan annettua tehtävää ilmastonmuutoksen torjumiseksi. 

Ensimmäisen jakson perusteella kyseessä on aidosti uusi, raikas ohjelmaformaatti ennestään uuvuttavassa, toinen toistaan tyhjänpäiväisempien reality-sarjojen joukossa. Tiimeille annetut tehtävät ovat asiallisia, energia- ja jätehuoltoon liittyviä tehtäviä. Suorituspaikkoina vähemmän rikkaat maat ovat todella antoisia, koska niissä pienellä panostuksella voi saada suuria aikaan.

Kukaan ei varmaan edes kuvittele, että ilmasto-ongelma olisi tällä ratkaistu. Nyt asia kuitenkin saa huomiota tunnettujen ihmisten kautta sellaiselle kohderyhmälle, jonka ajattelutapaan vaikuttaminen voi saada ihmeitä aikaan. Kyseessä on erinomainen esimerkki strategian jalkauttamisesta. Jos poliitikkojen jorinat ei iske, eikä tiedemiesten tutkimusraportteja ole koskaan nähnytkään, täyttää Operaatio Maa todennäköisesti osan tästä aukosta. 

Jo ensimmäisen jakson perusteella luvassa on vähintäänkin runsaasti tietoa ja näkemystä ongelmien luonteesta ja ratkaisumalleista.

Joku voi tietysti syyttää Operaatio Maata vakavan asian viihteellistämisestä, mutta mitä sitten? Jos ilmastokysymykset saavat edes osan siitä intensiivisestä huomiosta minkä BB-talon tapahtumat saavat, olemme varmasti aimoharppauksen lähempänä läpimurtoa kuin nyt. Tämä on ilmastotalkoota parhaimmillaan. Ainakin Operaatio Maa toteuttaa sen mikä on tiedetty jo vuosikymmeniä: Puhumisen sijaan, nyt on toimittava!

Suosittelen lämpimästi: Operaatio Maa, TV4, tiistaisin klo 20:00.

http://www.nelonen.fi/operaatiomaa/

http://blogit.nelonen.fi/operaatiomaa/

http://www.operaatiomaa.fi/

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s