Ilmastotietoutta muualla verkossa

Kesälomien takia blogin päivitys on tauolla vielä jonkin aikaa. Siksi muutama linkkaus muihin saitteihin tähän väliin.

Asiasta kuin asiasta löytyy tänä päivänä tietoa netistä vaikka kuinka paljon. Tiedon oikeellisuudesta on tosin usein vaikea varmistua. Tämä pätee eritoten hyvin ilmastoasioihin, joista liikuu runsain mitoin uskomuksia, luuloja, harhaluuloja, sekä erityisen paljon täysin valheellista ja harhaanjohtavaa materiaalia.

Annan tässä yhteydessä kolme linkkiä suomalaisille sivuille, joilta löytyvä tieto on tähän asti ollut hyvin toimitettua, objektiivista ja luotettavaa, tieteellisen näkemyksen mukaista. Useammankin sateisen kesäpäivän voi viettää näitä lukiessa, mikäli asia kiinnostaa.

Yle-uutisten ympäristöosio tarjoaa hyvää tietoa ilmastosasioiden lisäksi muistakin ympäristöasioista.

http://www.yle.fi/uutiset/ymparisto/

Tekniikka & Talous -lehden verkkojulkaisussa on aivan oma osionsa ilmastouutisille. Sivustolta löytyy paljon kiinnostavia uutisia sekä teoriatietoa.

http://www.tekniikkatalous.fi/energia/ilmastonmuutos/

Kolmanneksi suosittelen lukemaan Tuukka Simosen blogia ”Harhaluuloja ilmastonmuutoksesta”. Lukemalla läpi blogin kaikki kirjoitukset kommentteineen saa varsin hyvän kuvan ilmastonmuutoksen tieteellisestä käsityksestä. Kommenteista taasen näkyy asian kääntöpuoli, koko ilmiön, tai ainakin ihmisen osallisuuden kieltävä ”ilmastoskeptismi”, jolta kuitenkin tieteellinen tuki puutuu. ”Ilmastoskeptismi” edustaa 90 %:sesti niitä harhaluuloja ja uskomuksia, joista tulen itsekin varmasti jatkossa kirjoittamaan. Tuukka on ansiokkaasti toiminut tätä huuhaata vastaan omassa blogissaan kuten myös muualla netin keskustelupalstoilla.

http://tuukkasimonen.blogspot.com/

Suomenkielisiä ilmastoasioihin asiantuntevasti kantaaottavia blogeja ei kovin monta taida olla. Jos tiedät jonkun, jätä kommentti.

Hyvää kesää kaikille blogin lukijoille!

2 ajatusta artikkelista “Ilmastotietoutta muualla verkossa

 1. Katselin kummastuneena, että blogisi teemana on Gaian hyvinvointi. En tiedä miten kieliposkessa tuo on vedetty, mutta minusta se muistuttaa juuri siitä uskonnollista retoriikasta, josta ystäväsi Tuukan sivuilla oli juuri kirjoitus.

  Jos ei usko jumalaan, niin ok, mutta pitääkö sitten tilalle vetää joku kansanuskonnon vastine. Tuukan siskon blogissa muistan joskus nähneeni samaa gaia-paatosta, kun hän kirjoitti nähneensä villisuden silmissä jumalan.

  Samaa rataa kulkevat nämä linkolalaiset höpötykset ihmispopulaation vähentämisen tarpeesta, ja viimeisinä Helsingin Sanomien kolumni Anna Karismolta, jossa hän myönsi olevansa syntinen, syntinen, syntinen. Siksi, että asuu 25 km työpaikaltaan.

  Teidän järjenjuoksu on kuin sialla, ei yhtä nopea mutta vaikea saada kiinni. Väkisin tulee Peppi mieleen kun lueskelee teidän blogeja: ”Kaikki on vinksin vonksin, tai ainakin heikun-keikun…”

  Tykkää

 2. Kiitos kommentista. Oliko paha päivä? Jos olisit lukenut blogistani myös tekstin ”Mikä on Gaia?”, tuolta ylhäältä löytyy linkki, huomaat, että kommenttisi oli itse asiassa aika tarpeeton. Vai ovatko tekstini mielestäsi jotenkin uskonnollissävytteisiä?

  Nämä ovat liian tärkeitä asioita uskomiseen, haluan tietää.
  Siksi jos ”meidän” järjenjuoksusta ei tahdo saada otetta, saattaapi vika olla kas jossain muualla kuin ”meissä”. Oletko ajatellut sitä mahdollisuutta?

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s